Archive for the ‘Kortlek’ Category

Glad Påsk

onsdag, april 20th, 2011

Stenhjärta

Med det här lilla stycket vill jag passa på att önska er som följer Nykedeila en riktigt glad påsk. Första utkastet till Påsk gjorde jag tillsammans med min gamla sparringpartner Ola Höglund hösten 1985. Huvva. Den här versionen spelade jag in med i-phone på torpet för en vecka sen.

Bilden är från Highgate Cemetary i norra London. En bild som sätter fantasin i rörelse. Vad hände? Varför finns det en inskription i det ena hjärtat och inte i det andra? Fick dom inte varandra? Försvann han i första världskrigets skyttegravar? Pick a choice.

I vilket fall. Ha nu en riktigt glad påsk med massor av kärringar, gubbar, nubbar, ägg och påskris. Ko-ko, ko-ko säger muntergöken Nyke.

Påsk (2011)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Sally So Long

lördag, februari 27th, 2010

Brage

Här kommer första skissen i Kortlek. Låten är en skröna från femtiotalet. Sant är att min farfar, min pappa och flera av mina farbröder jobbade på cykelfabrik. Sally, ja hon fanns nog också på riktigt. TT-loppsförarna Geoff Duke och Ken Kavanagh fanns definitivt. Långt senare blev cykelfabriken Brage vår replokal men det är en helt annan historia. Sally So Long

Kortlek

måndag, februari 22nd, 2010

Pojkrummet 18 mars 1973

Här sitter jag i mitt rum på Vårgatan 15 i Hedemora. På hyllan står barndomens flygplansmodeller. Väggarna är tapetserade med tonårshjältar. Jim Morrison är redan död sedan ett par år. Senare plitade jag ner en och annan låt. Med lite hjälp av goda vänner tänker jag spela in ett gäng så får vi se vad det blir av det. Under arbetets gång ska det vara möjligt att förhandslyssna här under rubriken Kortlek.