Turbo Nattival lördag 2 juli 2011

Turbo Nattival

2 juli blir ett kärt återseende på flera sätt på Turbo Festplats. Band återförenas, gamla vänner återses. Utflyttade dalkarlar söker sina rötter och det blir massor av bra musik. Åke Nyke, Jerker Green, Mikael Lindgren, Göran Jansen, Per Lindén och Tommy Lestrin återvänder till Hedemora och bjuder på musik av skiftande slag. Banden som spelar är Sibiriens hundar, Black Heart Rebels, The Nykes, Pilvet och Get Back.

Turbo festplats

Sibiriens hundar

Efter 20 års uppehåll är flocken åter samlad. Långt från Roslagsgatan och Sibirien i nordöstra Stockholm ger sig gruppen ut på det stora äventyret och ställer sig på scen på Turbo festplats. Alla gamla drömmar, alla unga män som inte längre är riktigt lika unga, levererar förstklassig  svensk pop – rock – folk. Intet öga kommer att vara torrt.

Medlemmar: Henrik Möller – gitarr och sång | Åke Nyke – bas, gitarr och sång | Göran Jansen – gitarrer, mandolin och sång | Tommy Lestrin – Trummor | Per Lindén – klaviatur och sång | Mikael Lindgren – klaviatur och sång | Christer Åberg – dragspel, stränginstrument och sång

Sommar i Sverige

Prinsessan

En vacker värld

Black Heart Rebels

Är ett band från  ….eller är det ?..ett band som inte är ett band, som heller aldrig varit menat att vara ett band  ….men som likväl uppträder som ett band…ibland.

”BHR” är något som kan ändra skepnad och byta medlemmar beroende på viken uppgift som skall lösas.

BHR är en företeelse som dyker upp snabbt och kan försvinna lika fort..lika förgängligt som livet självt

BHR (Folk edition) J.Green, Caisa Ekstav, Guri Brandevik-Nilsson, Mange Larsson , Marc Gransten

BHR (Akustic edition)J.Green, Mange Larsson , Marc Gransten, Lennart Wåhlin

BHR (Teckno/Trance/Dance edition) J.Green, Micke Kings

BHR (Americana edition) J. Green, Mange Larsson,Micke Olsson, Mattias Ekstam, Joel Swan

BHR the 2011 ”Americana edition” begår världspremiär den 2/7 på Turbo festplats. En riktig högoddsare.

Köp biljetter till denna tillställning…det kan bli den här ”editionens” första och sista gig…eller inte. Finalen på ett antal rep…eller starten på något mer bestående…ingen vet och allra minst vet jag.

Vi ses i Turbo!…”..fire walk with me”

The morning after

Hungry for love

The Nykes

Värmland. Dalarna och Stockholm i en skön kombination. The Nykes är bandet som spelar egna låtar som låter som låtar som skrivits av kändisar som Rolling Stones, Neil Young och Grateful Dead i början av 1970-talet. Här utlovas tungt groove och spröd country direkt sprungen ur Luståns porlande rännilar.

Medlemmar: Johan Linhult – gitarr och sång | Per Önnerfält – gitarr och sång | Åke Nyke – bas och sång | Stefan ”Butte” Evensen – trummor

Seven days

Silver ghost

Around the world

Pilvet

Pilvet spelar Tangopop när den är som bäst. Ge dig hän i  blandning av vemod, lust och melankoli.

Medlemmar: Aina Bigestans – keyboard, accordion och sång | Henrik Möller – gitarr och sång | Jonas Siikanen – trummor och sång | Jyrki Siikanen – gitarr och sång | Kai Smedfors – bas och sång

Get Back

Peter Lönnborg – Hedemoras nestor när det gäller pop och rock genom tiderna – samlar ihop ett gäng och river av en rad örhängen som vi alla känner igen.

Medlemmar: Peter Lönnborg -gitarr och sång | Anders Wikholm – trummor | Robert Dahlberg – bas. Gäster: Lars Franson | Ulrika Lundh | Tomas Kronberg

Gäster

För första gången på många år har du också möjlighet att se Lars Franson och Anders Vikholm på samma scen.

Annan information

Priset för kalaset är 100 kronor som sätts in på BG 665-8439.
Skriv ”Turbo Nattival” och berätta vilka ni är som kommer.
Bara du föranmält dig så går det också att betala kontant när du kommer till Turbo festplats.
Har ni vänner som inte är med på Facebook så tipsa om att mejla till akenyke@hotmail.com. Det går också bra att ringa 073-088 43 68 och anmäla sig.
ps. Stort tack till Ola Höglund för den fina loggan. Du är bäst.

Väl mött på Sveriges vackraste festplats!

A splendid time is guaranteed for all!

Tags: , , ,

2 Responses to “Turbo Nattival lördag 2 juli 2011”

  1. Michael Björ skriver:

    Hej Åke gamle pedagog och baslärare.
    Tyvärr kan jag inte komma p.g.a arbetet, men ett ”krav” jag ställer är att musiken dokumenteras, spelas in, och då upphovsrätt och dylikt inte åsidosätts antingen läggs ut på nätet alt. görs tillgänglig på äldre media såsom CD eller DVD.
    PS. Har du lärt dig spela cello än? DS.

  2. Nyke skriver:

    Hej Michael. vad kul att du hörde av dig. Synd att du missade nattivalen. Det kom lite folk och vi hade tur med vädret – det vill säga vi slapp regn. Jag vet inte om du såg Sibiriens hundar på Hedemora kulturnatt? I vilket fall så var det kul att komma tillbaka till aulan och spela efter 30 år! Jag är till Hedemora ganska ofta numera så hojta till om du ser mig. Det är tyvärr inte så mycket bevänt med cellospelandet. Det blir mest musik på annat sätt. Hur är det själv. Basar du ibland och i så fall hur?

Leave a Reply