Pete & The Nipples

Pete & The NipplesKollage med bilder och klipp med Pete & the Nipples. Bland annat från kåken på Däljestigen 3 och aulan i Vasaskolan i Hedemora.

Pete & The Nipples (1973-1975)

Här har jag en rejäl minneslucka. Jag tror att det var så här. Anders Eriksson som var navet i Johanssons Madness, tog sitt pick och pack och flyttade till Örnsköldsvik.

Jag hade precis börjat ettan på gymnasiet i Avesta och på skolbussen träffade jag Thomas Fredriksson, en av dom bästa gitarristerna i Hedemora vid den här tiden. Vi slog våra påsar ihop och började spela akustiskt tillsammans med Ulrika ”Ullis” Nordström.

En solig dag lyckades vi engagera Peter ”Pete” Lönnborg, eller också var det han som engagerade oss. Peter var min lokala gitarrhjälte under hela min uppväxt och en dröm gick i uppfyllelse. På trummor hade vi Anders ”Vicke” Wikholm.

Bandet alternerade mellan namnen Pete & The Nipples och Tredje gången gillt. Inspelningarna här är från en musikdag som Hedemora musikforum ordnade 1974 eller 1975. Pete som har koll på sådana här saker minns säkert datumet.

Fire And Rain

Peters gånglåt

It Takes A Lot To Laugh / It Takes A Train To Cry

Southern Man

Medlemmar i Pete & The Nipples: Peter Lönnborg | Ulrika Nordström | Thomas Fredriksson | Anders Wikholm | Åke Sellberg

One Response to “Pete & The Nipples”

  1. [...] Hedemora aula mitt i proggtiden. Hedemora Musikforum har anordnat en heldag med den tidens stora band. Jag tror att Handgjort och Elda med höns spelade. Pete & the Nipples eller Tredje gången gillt som vi hette den här dagen spelade definitivt. Vi var inte direkt progg utan körde låtar av James Taylor, Neil Young och Bob Dylan. Shame on us. Det fick man faktiskt inte riktigt göra. Pete & The Nipples [...]

Leave a Reply